2018

< Olympische Spelen 2016 | De Jaren | Olympische Spelen 2020> Annecy (Frankrijk), München (Duitslans) en wederom Pyeongchang (Zuid-Korea) hebben zich aangemeld voor de organisatie van de Winterspelen in 2018. Volgend jaar is het evenement in Vancouver, in 2014 is Sotsji (Rusland) plaats van handeling.

De drie kandidaat-steden hebben tot half maart 2010 de tijd om diverse dossiers in te leveren. De beslissende stemming vindt plaats op 6 juli 2011 tijdens het congres van het IOC in het Zuid-Afrikaanse Durban.

München – Duitsland

De Zuid-Duitsers waren eerder verantwoordelijk voor de Zomerspelen van 1972. Indien München de Spelen krijgt toegewezen zal de stad de eerste gemeente zijn die zowel de Zomer- als de Winterspelen één keer heeft georganiseerd.

Pyeongchang Zuid Korea

Na de verrassende nederlaag om de organisatie van de Olympische Winterspelen van 2014 tegen het Russische Sochi, heeft het Zuid-Koreaanse Pyeongchang zich opnieuw opgeworpen als organisator voor de Winterspelen. Pyeongchang probeert nu de Spelen van 2018 binnen te spelen, zo maakte het aanbevelingscomité bekend.

Steden die organisatie overwogen hebben


©

Plaats een reactie